Kunstigt Juletræ

Er du ikke så meget til at skulle ud og fælde et juletræ hvert år? Eller vil du måske gerne have et stående i entréen med flot julebelysning, indtil det naturlige juletræ kan hentes ind? Der kan være mange gode grunde til at anskaffe sig et kunstigt juletræ – eller et juletræ i plastik, som det også kaldes af mange.

Der er meget stor diskussion om, hvorvidt det er bedst med et naturligt juletræ eller et kunstigt juletræ. Men, når alt kommer til alt, er det trods alt dig, der skal have det stående, og derfor er det også helt og holdent din beslutning.

Hvorfor købe et kunstigt juletræ?

Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør købe et kunstigt juletræ. Vi har fundet frem til en del fordele – så er du endnu ikke helt overbevist, kan nedenstående punkter måske gøre det.

Du sparer penge

Når du køber et kunstigt juletræ, slipper du samtidig for at skulle ud og købe et nyt juletræ hvert eneste år. Du skal dermed kun give et engangsbeløb, og vil derfor hvert år kunne spare et sted mellem 150-300 kroner alt efter, hvor du køber dit juletræ, og hvilken type du køber. Du sparer altså penge hvert år, så længe du har juletræet. I en periode på 10 år, vil det altså svare til 1.500-3.000 kroner, som du kan bruge på julegaver i stedet.

Du slipper for ekstra rengøring

Det er nemt at have et kunstigt juletræ, fordi det ikke fælder. Du behøver derfor heller ikke vedligeholde det særligt meget i form af vanding, eller at det skal stå koldt. Når juletræet desuden skal ud af stuen igen, slipper du for et virvar af nåle gennem hele huset. For det er minimalt, hvad et kunstigt juletræ fælder. Træet holder sig desuden også flot og pænt hele julen.

Dyr slæbes ikke med ind

En af de helt store ulemper ved et naturligt juletræ er, at det er hjem for insekter. Men, dem slipper du for at slæbe med indenfor med et kunstigt juletræ. Faktisk kan der bo op til flere tusinde større og mindre insekter og mider i et træ – så er du ikke så meget til det, er det bare med at få købt et kunstigt juletræ.

Et perfekt juletræ

Det kan være svært at finde det perfekte juletræ, når man går på jagt efter det i december. Men med et kunstigt juletræ er der ingen grund til diskussioner om form og størrelse, da du med et kunstigt juletræ kan købe et træ, som du synes om og kan lide at kigge på år efter år. Kunstige juletræer har en fantastisk flot form – og uanset om du kan lide det højt og slankt eller lavt og fyldigt, kan du få det med et kunstigt juletræ.

Nemt at stille op i stuen

Er der noget, der er nemt med et kunstigt juletræ, så er det at stille det op i stuen. For det første kan du få det leveret lige hjem til din dør, men fordi det er i plastik, vejer det heller ingenting. Du skal derfor kun samle delene og folde grenene ud, som du gerne vil have dem – så er træet klar til at blive flot pyntet. Når det igen skal pakkes sammen, er det bare at skille det ad og lægge det ned i kassen igen. Næste år er det ikke til at se, at det er et træ købt fra sidste år – og fordi grenene allerede har været foldet ud én gang, er det kun nemmere.

Hvilke typer kunstige juletræer kan man få?

Hvis du i forvejen har kigget bare en lille smule på udvalget af kunstige juletræer, har du nok også fundet ud af, at der er ret mange forskellige at vælge mellem. Det er selvfølgelig dejligt, da det gør det muligt at finde netop den type af juletræ, som du godt kan lide. Men, det kan også gøre jagten på et kunstigt juletræ lidt mere besværligt, da det er uoverskueligt at vælge blandt de mange.

Det gør vi dog nemmere for dig herunder.

Kunstigt juletræ med lys

Nordic Winter juletræ med lys

Vil du gerne være fri for at finde et kunstigt juletræ og en lyskæde efterfølgende, kan du købe et kunstigt juletræ med lys. Det kan du blandt andet gøre ved Coop, som har det fineste kunstige juletræ med lys. Det ligner meget godt et ægte juletræ, og fordi de har forsøgt at efterligne det naturlige farvespil, virker det helt naturligt at have stående i stuen. Det måler 1,50 meter i højden og er med LED-lys – så elregningen går heller ikke helt amok, hvis du vælger at have det tændt store dele af dagen.

Smalt juletræ med lys

Nordic Winter smalt juletræ med lys

Har du et hjem, hvor der ikke er plads til det helt store juletræ? Så behøver du ikke gå ned på julehyggen, da det også er muligt at få et smalt juletræ til stuen – og så endda med fine LED-lys. Der er stadig plads til at have julegaver liggende under juletræet eller mellem grenene. Og så passer det rigtig fint i et hjørne, hvis ikke du har plads andre steder.

Pladsbesparende juletræ

Nordic Winter pladsbesparende juletræ med lys

Hvis der bare virkelig ingen plads er i stuen eller i din lille lejlighed, behøver du ikke gå på kompromis og undvære dit juletræ. For det er muligt at få et pladsbesparende juletræ, der kun fylder halvt så meget. Det er lavet til at kunne blive stillet helt op ad en mur – og fordi der stadig er grene på den ene side, vil det føles som et vaskeægte og hyggeligt juletræ.

Udendørs kunstigt juletræ

Nordic Winter udendørs juletræ med lys

Er du så heldig at have en terrasse eller en altan, hvor der er plads til lidt julehygge, kan man også sagtens få et kunstigt juletræ, der kan holde til vind og vejr. Det er helt vildt hyggeligt og får dig i julestemning, fra du står op, til du går i seng igen. Det kan stilles i en flot potte, så det også står stabilt, selvom det skulle blæse eller sne kraftigt.

Kunstigt juletræ med sne og lys

Nordic Winter kunstigt juletræ med lys og sne

Vinter er der efterhånden ikke meget tilbage af i Danmark mere. Så vil du gerne have ægte julestemning og en hvid jul, selvom det måske regner udenfor juleaften, kan du købe et kunstigt juletræ med både sne og lys. Det er fantastisk hyggeligt og ser så godt ud, at det næsten synes ægte, når man ser på det. Det kan kun blive et hit.

Mini kunstigt juletræ

Nordic Winter juletræ

Vil du gerne have et lille juletræ, der byder velkommen i entréen, eller som du kan have stående i spisestuen eller køkkenet? Så er det oplagt med et mini kunstigt juletræ, som ikke måler mere end 90 centimeter. Ved at sætte det i en lille krukke er der julestemning for alle pengene i hele december. Det kan sagtens pyntes med både lys og kugler.

Et stort kunstigt juletræ

Nordic Winter juletræ uden lys

Er du heldig at have en kæmpe stue med højt til loftet, skal det selvfølgelig udnytte med et juletræ, der er 2 meter højt. Det er fedt at kunne tage et stort juletræ med ind i stuen – og med et kunstigt et af slagsen, er det ingen årsag. Modellen her måler 2 meter og 10 centimeter og har godt med fylde. Der er derfor plads til masser af julepynt og gaver.

Ingen begrænsninger med et kunstigt juletræ

Som du kan se, er der masser af muligheder for at komme i julestemning og bringe et juletræ ind i stuen med et kunstigt juletræ. For uanset hvad du har plads til eller har lyst til at have i din stue, terrasse eller et helt tredje sted, er der mulighed for at finde det med et kunstigt juletræ.

Du behøver derfor på ingen måde at gå på kompromis med det, du godt kan lide, eller det du godt kunne tænke dig. Derudover behøver du heller ikke tænke over, hvornår du bør vente med at tage det ind, eller hvordan du får det til at holde sig frisk længst muligt – for det er slet ikke nødvendigt at tage hensyn til med et kunstigt juletræ.

Om et naturligt juletræ eller et kunstigt juletræ er mere bæredygtigt end det andet, er der intet entydigt svar på. For når alt kommer til alt, er det et produkt, vi køber og dermed nogle ressourcer fra jorden, som vi bruger – og det er på ingen måde bæredygtigt. Men, du kan gøre meget ved at passe godt på dit kunstige juletræ og sørge for, at du bruger det år efter år. Så sikrer du i hvert fald, at du ikke overbelaster miljøet unødvendigt eller bidrager til yderligere forurening eller fældning af træer.

Du kan derfor sagtens holde jul med god samvittighed med et kunstigt juletræ – og så bliver det jo også noget nemmere, fordi det ikke skal slæbes eller fælder helt vildt, når det har stået en uge inde i stuen.

Vi håber, du finder et godt og flot kunstigt juletræ, som du bliver mere end glad for.